دلاور حیدرپور امروز در چهارمین نشست فصلی معاونات بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سازمانهای جهاد کشاورزی اظهار داشت: استان مازندران قطب کشاورزی و تولید در کشور است...
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران از تولید ۳۳ درصد جوجه یکروزه کشور در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از، دلاور حیدرپور امروز در چهارمین نشست فصلی معاونات بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سازمانهای جهاد کشاورزی اظهار داشت: استان مازندران قطب کشاورزی و تولید در کشور است که 26.7 درصد تولید ناخالص داخلی استان و 23 درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات در زیرساخت تولید بهویژه محدودیت منابع آبی، افزود: استان مازندران و گیلان استانهای پیشرو در تولید برنج در کشور هستند که با توجه به مشکلات آب اهمیت اراضی کشاورزی آن بیشتر شده که باید این اراضی حفظ شود.
مدیرکل جهادکشاورزی مازندران گفت: باید در زمینه تولید اراضی کشاورزی را حفظ و همچنین در راستای تامین مواد غذایی ارتباط فنی و تخصصی را با کشاورزان افزایش دهیم. در بخش تولید بذر اقدامات خوبی در استان صورت گرفته اما هنوز با نقطه ایدهآل فاصله داریم که باید تلاش کنیم با حداکثر بهرهوری از منابع موجود داشته باشیم.
حیدرپور با اشاره به روند افزایشی قیمت کود تصریح کرد:این افزایش در کود اوره قابل توجه نیست اما در فسفات بسیار اهمیت دارد زیرا با مصرف بهتر و صحیح آن از پتانسیل تولید در محصولات زراعی بهره بیشتری میبریم.
وی با اشاره به اقدامات خوب در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی در استان،گفت: خوشبختانه در 3 سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفت و همچنین برای کاهش هزینه تولید باید بهره را متناسب با ظرفیت بخشها سنجیده شود. بیش از 9هزار نیروی انسانی به مراکز خدمات تزریق شد که برای ارتقاء سطح مهارتی و توان فنی ضرورت دارد کارگاههای آموزشی را افزایش دهیم.
مدیرکل جهادکشاورزی مازندران با اشاره به حفظ اراضی کشاورزی در نوار ساحلی استان، افزود: خوشبختانه با اقدامات مناسب و حمایت دستگاه قضا و نیروهای امنیتی و انتظامی اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت که باید در حفظ آن خود کشاورزان و دهیاران در روستا بیشتر تلاش کنند. 11 درصد مرغ گوشتی، 33 درصد جوجه یکروزه و 6 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان مازندران تولید میشود که این میزان تا 10 میلیون تن قابل افزایش است.