دکتر دلیر صحرایی وی با بیان این که حداکثر ماندگاری تخم مرغ در یخچال یک ماه است، ادامه داد: هر روز نگهداری تخم مرغ در خارج یخچال معادل یک هفته نگهداری آن داخل یخچال محسوب می شود...
دکتر علی اکبر دلیرصحرایی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با افزودن این که تأمین برودت و تهویه کافی و دوری از تابش نور مستقیم برای محل نگهداری تخم مرغ الزامی است، اضافه کرد: کارتن های حاوی شانه های تخم مرغ هم باید دارای تاریخ تولید و انقضا و سایر مندرجات نشانه گذاری باشد.
وی با بیان این که حداکثر ماندگاری تخم مرغ در یخچال یک ماه است، ادامه داد: هر روز نگهداری تخم مرغ در خارج یخچال معادل یک هفته نگهداری آن داخل یخچال محسوب می شود. وی گفت: تخم مرغ پخته را هم می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
به گفته وی، تخم مرغ منبع غنی پروتئین محسوب می شود و ارزش غذایی هر عدد آن معادل 30 گرم گوشت است و مصرف منظم آن برای تمام گروه های سنی توصیه می شود.
این مقام مسئول به مصرف کنندگان توصیه کرد: تا قبل از مصرف تخم مرغ، از شستن پوسته آن خودداری کنند، چون احتمال نفوذ آلودگی سطحی به داخل آن وجود دارد و راه ورود میکروب ها باز می شود.
دلیرصحرایی گفت: مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز احتمال انتقال میکروب سالمونلا و ابتلای افراد به مسمومیت غذایی را به همراه دارد؛ بنابراین توصیه می شود این فرآورده برای کودکان و زنان باردار به شکل آب پز و کاملا پخته مصرف شود.
وی هم چنین خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان می توانند با آزمون ساده ای در آشپزخانه، از تازگی تخم مرغ اطمینان حاصل کنند؛ به این ترتیب که تخم مرغ سالم و تازه در زمان غوطه وری در یک کاسه آب، در کف ظرف قرار می گیرد و اگر روی آب بماند، به معنای از دست دادن رطوبت و بزرگ شدن اتاقک هوایی و نگهداری طولانی مدت است.
وی افزود: در تخم مرغ سالم، زرده کاملاً گرد و کروی است و در مرکز قرار دارد ولی در موارد کهنگی و ماندگی تخم مرغ، قوام زرده کم می شود و شکل پهن به خود می گیرد.
دلیرصحرایی هم چنین با اشاره به عرضه تخم مرغ محلی در بازار تصریح کرد: توصیه دامپزشکی به عموم مصرف کنندگان، تهیه فرآورده های خام دامی از جمله تخم مرغ، از مراکز معتبر و توزیع کنندگان مجاز و شناسه دار است که فرآورده های با تاریخ تولید و انقضای مشخص عرضه می کنند.
وی گفت: عامه مردم تصور می کنند که هر فرآورده محلی در مقایسه با نوع صنعتی آن سالم تر است و ارگانیک محسوب می شود؛ در حالی که محصولاتی که به طور سنتی تولید و روانه بازار می شوند، همیشه هم سالم نیستند.
وی اضافه کرد: هم اکنون که طیور بومی در مناطق روستایی در معرض انواع کود و سموم شیمیایی قرار دارد و این مواد حتی ممکن است به خوراک آن ها راه بیابد، تخم مرغ محلی ارجحیت خاصی نسبت به محصولات مزارع مرغ تخمگذار صنعتی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: رنگ پوسته تخم مرغ هم وابسته به نژاد است و دلیل بر ارگانیک بودن آن نیست و شدت رنگ زرده هم ناشی از نوع تغذیه طیور، متفاوت خواهد بود.