جدی گرفتن بیماریهای قابل انتقال ماهی قرمز به انسان......
مسعود اسدیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بم اظهار داشت: با نزدیک شدن به ایام نوروز و استقبال گسترده از خرید ماهی قرمز و احتمال انتقال بیماریهای قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان باید این بیماریها را جدی گرفت.
این مسئول بیان کرد: ماهی قرمز مانند سایر موجودات زنده دارای بیماریهای مشترک با انسان است، عوامل حساسیتزای پوستی، بیماریهای قارچی، عفونتهای گوارشی و ... از جمله موارد قابل انتقال از آبزیان به انسان محسوب میشوند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم در ارتباط با شرایط نگهداری ماهی قرمز افزود: ماهی قرمز به عواملی نظیر هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نیاز دارد تا سالم بماند و سلامتی ما را به مخاطره نیندازد.
اسدیپور با بیان اینکه ماهی قرمز در دمای بالای 26 درجه سانتیگراد آسیبپذیر بوده و تغییرات ناگهانی دما سبب مرگ آنها میشود، عنوان کرد: مناسبترین دما برای این ماهی بین 22 تا 26 درجه سانتیگراد است.
وی تصریح کرد: غذای ماهی باید در جای خشک، خنک و دور از نور نگهداری شود و دارای پروتئین پایین و کربوهیدرات بالا باشد و برای تغذیه ماهیان از غذاهای آماده از فروشگاههای مجاز عرضه ماهیان تزئینی استفاده شود.
اسدیپور ضمن اشاره به خطر انتقال بیماریهای مشترک بهویژه بیماری پوستی بین ماهی قرمز و انسان درخواست کرد، تمام افراد بهویژه کودکان و افراد سالخورده و همچنین افراد مبتلا به آلرژیهای پوستی از دست زدن و تماس مستقیم دست با این ماهیها اجتناب کرده و در صورت لزوم پس از تماس، دستها را با آب و صابون شستشو دهند.
وی با تاکید بر عدم خرید ماهی از افراد دورهگرد، دستفروشان و سایر مراکز غیرمجاز عنوان کرد: ماهیان این مراکز بهدلیل عدم رعایت شرایط و اصول بهداشتی از سلامت لازم برخوردار نیستند.
اسدیپور تاکید کرد: ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز مجاز بهداشتی و زیر نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان تهیه و از خرید ماهی بیقرار با بالههای سائیده و تاخورده، دارای زخم یا لکههای پنبهای سفیدرنگ روی بدن با چشم بیرونزده و پولکهای ریخته جدا خودداری کنید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم از شهروندان بمی درخواست کرد از رها کردن ماهیان زینتی خود در رودخانهها، چشمهها و آبهای آزاد اجتناب کنند و پس از ایام تعطیلات عید نوروز در مکانهایی که توسط شهرداری تعیین میشود، آنها را رها کنند.