طرح پایش سراسری آنفلوآنزای حاد پرندگان در گیلان آغاز شد......
سهراب عاقبتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به مناسب چهاردهم مهر ماه روز دامپزشکی در کشور ، اجرای طرح پایش سراسری آنفلوآنزای حاد پرندگان از امروز در استان گیلان آغاز شده است .
وی خاطرنشان کرد: این طرح به مدت 42 روز و در سه مرحله نمونه برداری از بازارچه های عرضه پرندگان ، بررسی طیور بومی در روستاها و بررسی واحدهای صنعتی بصورت تصادفی انتخاب و انجام می شود.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه در این بیماری جهش ژنی وجود دارد هدف از اجرای این طرح شناسایی و مشخص کردن سویه ها است تا بتوان نسبت به شیوع آن پیشگیری کرد.
وی اظهارداشت: با وجود حدود 11تا 12میلیون طیور بومی در گیلان این استان یکی از استان هایی با خطر و ریسک پذیری بالا در این زمینه است.
عاقبتی با اشاره به اینکه با آغاز فصل سرما و مهاجرت پرندگان به استان گیلان فصل پاییز در این زمینه بسیار حساس است و مردم باید موارد ایمنی در برخورد با پرندگان را رعایت کنند، اظهارداشت: ممکن است بیماری آنفلوآنزای پرندگان در استان دیده شود به همین دلیل باید از هم اکنون آمادگی لازم برای مقابله با آن را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برغم اینکه در استان های همجوار آلودگی به آنفلوآنزای پرندگان مشاهده شده است ولی تاکنون کانون مثبت این بیماری در گیلان مشاهده نشده است.
وی توصیه کرد: مردم باید از مصرف گوشت مرغ نیم پخته اجتناب کنند و قبل از مصرف آنرا کاملا بپزند و در پاک کردن مرغ باید حتما از دستکش استفاده شده و به دلیل تجمع آلودگی ها در پوست مرغ از خوردن آن خودداری کنند.
*** نکاتی پیرامون بیماری آنفلوانزای پرندگان
بیماری آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن پرنده آلوده به ویروس این بیماری منتقل می شود بنابراین مهمترین اقدام برای پیشگیری از این بیماری خودداری از دست زدن به بدن پرنده آلوده به این بیماری است.
بیماری آنفلوانزای پرندگان انواع مختلفی دارد که اکثر آنها فقط در میان پرندگان قابل انتقال است فقط نوع فوق حاد آنفلوانزای پرندگان با عنوان آنفلوانزای H5N1 بین انسان و پرندگان مشترک است و امکان انتقال این بیماری از پرندگان به انسان وجود دارد.
ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن پرنده آلوده به ویروس این بیماری ممکن است به انسان منتقل شود به همین علت پزشکان توصیه می کنند در صورتی که با جسد یک پرنده مرده مواجه شدید به هیچوجه به آن دست نزنید چون ممکن است علت مرگ آن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باشد و لمس آن موجب انتقال این بیماری شود.
ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق خوردن گوشت پرنده منتقل نمی شود به خصوص اگر گوشت پرنده در حرارت بالای 70 درجه پخته شده باشد، بنابراین توصیه پزشکان این است که در هر صورت گوشت پرندگان به صورت کاملا پخته مصرف شود و برای کندن پوست و پر آنها حتما از دستکش استفاده شود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان به علت ماهیت آن بیشتر یک بیماری شغلی محسوب می شود و بیشتر شکارچیان و افرادی که در مرغداریها کار می کنند در معرض خطر این بیماری قرار دارند، این افراد باید حتما آموزشهای لازم را برای پیشگیری از این بیماری ببینند، حتما باید هنگام لمس پرندگان دستکش به دست داشته باشند و دهان و بینی خود را بپوشانند.
مهمترین توصیه پزشکان به مردم عادی به خصوص کودکان برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان این است که به هیچوجه به پرندگان مرده دست نزنند و در صورت لمس هر پرنده ای بلافاصله دستهای خود را آب و صابون بشویند.