رتبه نخست استان یزد در تولید گوشت کبک و بلدرچین......
باشگاه خبرنگاران:مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد در نشست خبری با اشاره به اینکه در زمینه تولید گوشت کبک، گوشت بلدرچین و سرانه تولید گوشت مرغ نیز در کشور رتبه نخست از استان یزد است، بیان کرد: استان یزد در زمینه تکثیر بزن سانن نیز هماکنون رتبه نخست را از آن خود کرده است.
سجادی پور با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تولید شیر، گوشت مرغ و تخممرغ در استان یزد پاسخگوی نیاز استان است و به خودکفایی رسیدهایم، یادآور شد: در حال حاضر 40 درصد تخممرغ تولیدی استان یزد مازاد بر نیاز استان است.
وی ادامه داد: در زمینه تولید گوشت مرغ نیز علاوه بر آنکه نیاز استان تامین میشود، معادل نیاز جمعیت یزد نیز به خارج از استان صادر میشود.
سجادیپور خاطرنشان کرد: خودکفایی در بسیاری از محصولات دامی و کشاورزی نشان از آن دارد که سرمایهگذاریهای خوبی در زمینه کشاورزی و دامداری در استان یزد صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه به افزایش محصولات کشاورزی در استان یزد به معنای افزایش مصرف آب نیست، تاکید کرد: بخشی از افزایش محصولات به دلیل تغییر روشهای کشت است.
سجادیپور از جمله این روشها به کشت گلخانهای اشاره کرد و یادآور شد: در حالی که کشت گلخانهای نیازمند تنها یک دهم آب کشت معمولی است، 10 برابر کشت عادی نیز محصول تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه یزد از نظر منابع آبی در فقر است و بحران آب در این استان جدی است، تاکید کرد: در چنین شرایطی توسعه کشاورزی منطقی نیست اما نمیتوان امنیت غذایی استان را به خطر انداخت بلکه باید با اصلاح روشهای کشت و آبیاری، از کمترین آب مصرفی، بیشترین محصول برداشت شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد اظهار داشت: در این شرایط باید توجه ویژهای به کشت گلخانهای صورت گیرد و از افرادی که قادر به ایجاد گلخانه هستند به ویژه از فارغالتحصیلان کشاورزی که در این زمینه تخصص دارند، حمایت میکنیم و زمین در اختیار آنها قرار میدهیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تولیدات دامی نیز سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در استان یزد انجام شده است، بیان کرد: تولیدات دامی استان یزد از 270هزار تن سال 91 به 344هزار تن در سال گذشته رسیده است که این آمار نشان از توسعه سرمایهگذاری در این بخش دارد.
سجادیپور با اشاره به اینکه در زمینه تولید و تامین گوشت قرمز نیز نیاز به افزایش سرمایهگذاری و تولید داریم، خاطرنشان کرد: نیاز استان یزد 24هزار تن در سال است که تقریبا حدود 10هزار تن کمتر از میزان نیاز استان تولید داریم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات بسیار خوبی که در زمینه تولید، پرورش و تحقیقات ماهی در استان یزد انجام گرفته است، بیان کرد: میزان تولید ماهی در سال 91 حدود 690 تن بود که این میزان هماکنون به بیش از 950 تن رسیده است.
سجادیپور با اشاره به تحقیقات گسترده انجام شده بر روی ماهی تیلاپیا در مرکز تحقیقات ماهیان بافق عنوان کرد: به تازگی مجوز پرورش این ماهی نیز در استان یزد صادر شده و یزد در حال حاضر تنها استانی است که قادر به پرورش ماهی تیلاپیا است.
وی ادامه داد: در زمینه ماهی سفید، ماهیان خاویاری و کپور ماهیان نیز به موفقیتهای چشمگیری در استان یزد دست یافتهایم و امیدواریم بتوانیم با استفاده از تمام ظرفیت استخرهای استان یزد، در این زمینه به موفقیتهای چشمگیرتری دست پیدا کنیم.
سجادیپور با بیان اینکه در حال حاضر تنها از 20 درصد ظرفیت کشاورزی استان یزد استفاده میشود، عنوان کرد: هنوز از بسیاری از استخرهای پرورش ماهی در استان یزد استفاده نشده یا اینکه با طبقاتی کردن قفسهای مرغداریها میتوان ظرفیت تولید مرغ را به چهار تا پنج برابر افزایش داد یا در مزارع با استفاده از منابع موجود و آبیاری تحت فشار میتواند میزان تولید محصولات را چند برابر میزان فعلی افزایش داد.