سعادتالله عباسی شرایط تولید گوشت بهویژه گوشت مرغ را مناسب ارزیابی کرد و افزود: در بحث گوشت مرغ، تولید کشور تا پایان سال به یک میلیون و 900 هزار تن میرسد که این رقم بیش از نیاز کشور است...
گوشت قرمز و مرغ شب عید تامین است. این خبر خوشی است که معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد. سعادتالله عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایران شرایط تولید گوشت بهویژه گوشت مرغ را مناسب ارزیابی کرد و افزود: در بحث گوشت مرغ، تولید کشور تا پایان سال به یک میلیون و 900 هزار تن میرسد که این رقم بیش از نیاز کشور است.
وی خاطرنشان کرد: بهدنبال تولید بیش از نیاز گوشت مرغ، مازاد تولید ذخیره شده و هماکنون بیش از 100 هزار تن ذخیرهسازی صورت گفته که در صورت نیاز به بازار عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت سالانه تولید گوشت مرغ در کشور 2 میلیون تن است افزود: تاکنون یک میلیون و 800 هزار تن گوشت قرمز تولید شده است.عباسی همچنین ظرفیت سالانه تولید تخممرغ در کشور را یک میلیون تن اعلام و تاکید کرد: تا پایان سالجاری تولید تخم مرغ به 850 تا 900 هزار تن می رسد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در شرایط فعلی تولید تخممرغ مازاد بر نیاز کشور است تصریح کرد: تاکنون بیش از 20 هزار تن تخممرغ صادر شده که انتظار میرود تا پایان سال این میزان به 30 هزار تن برسد.
وی در خصوص وضعیت تولید گوشت قرمز خاطرنشان کرد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته در اوایل سال 92 در تولید گوشت قرمز خودکفا میشویم.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید گوشت قرمز از 930 هزار تن در سال گذشته، به 980 هزار تن در سال جاری میرسد گفت: این میزان 90 درصد نیاز کشور در سال جاری را تامین میکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت 10 درصد نیاز کشور نیز از طریق واردات تامین شده لذا جاینگرانی بابت تامین گوشت قرمز و مرغ در شبعید وجود ندارد.
وی در عینحال از پیشرفت مناسب طرح خودکفایی گوشت قرمز خبر داد و گفت: در قالب این طرح که از دیماه سالجاری آغاز شده است دراوایل سال 92 در گوشت قرمز خودکفا میشویم.
گفتنی است خودکفایی در تولید محصولات اساسی از جمله گوشتقرمز و پروتئین حیوانی یکی از سیاستهایی است که همواره از سوی سیاستگذاران بخش کشاورزی دنبال میشود.
در گوشت قرمز علیرغم پتانسیل موجود در کشور طی سالهای اخیر مشکلاتی به وجود آمد که موجب شد کشور از رسیدن به خودکفایی دور بماند.مهمترین رکن طرح خودکفایی گوشت قرمز استفاده از ظرفیتهای خالی دامپروری کشور است. معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 30 درصد از دامداریهای سراسر کشور غیرفعال یا نیمهفعال هستند که بنا داریم در قالب طرح خودکفایی گوشت قرمز آنها را فعال کنیم تا به افزایش 100 هزار تنی تولید برسیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگر تمام واحدهای نیمه فعال و ظرفیتهای موجود پرواربندی به بهرهبرداری برسند، قطعاً به خودکفایی گوشت قرمز خواهیم رسید. وی افزایش جمعیت و سرانه مصرف را دلیل عدم تحقق خودکفایی در سالهای گذشته خواند که به گفته وی باوجود افزایش تولید محقق نشده است.عباسی در عین حال خبر خوش دیگری را هم برای پرواربندان اعلام کرد.به گفته وی وزارت جهاد کشاورزی برای فراهم کردن زمینه تحقق طرح خودکفایی گوشت قرمز هفته گذشته تفاهمنامهای با بانک کشاورزی امضا کرد که براساس آن بهزودی 90 میلیارد تومان تسهیلات با بهره 10 درصد در اختیار استانها و با اولویت پرواربندیها قرار میگیرد.
104 هزار تن مرغ ذخیره شده است
در همین حال معاون بازرگانی شرکت پشتیبانی امور دام در گفتوگو با خاطرنشان کرد: در قالب طرح خودکفایی گوشت قرمز در حال حاضر پرواربندان هر مقدار نهاده ارزانقیمت که بخواهند در اختیارشان قرار میگیرد.
پشمفروش افزود: این شرکت هر کیلو سویا را با قیمت 950 تومان، ذرت اوکراین را 600 تومان، ذرت برزیل را 630 تومان و جو را با کیلویی 590 تومان در بندر تحویل پرواربندان میدهد.
وی تاکید کرد: شرکت پشتیبانی امور دام متعهد شده در صورتی که تولیدکنندگان نتوانند گوشت تولیدی را در بازار با قیمت مناسب بفروشند، گوشت آنها را خریداری کند.
گفتنی است برای عرضه نهاده ارزان قیمت به دامداران معرفینامه از سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیاز است.
وی همچنین از ذخیرهسازی 104 هزار تن گوشت مرغ خبر داد و گفت: تاکنون تنها 1600 تن از این رقم در بازار توزیع شده و مابقی آن نیز آماده توزیع است.