دبير انجمن صنفي پرورشدهندگان مرغ گوشتي كشور اظهار كرد: امسال بيش از دو برابر سال گذشته گوشت مرغ ذخيره شده است و پيشبيني ميشود تا پايان سال عرضه و قيمت گوشت مرغ شرايط ثابتي داشته باشد.
علي آذروش در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: در حال حاضر به دليل افزايش توليد بيش از 50 هزار تن گوشت مرغ ذخيرهسازي شده است و براي بازار مصرف نيز هيچگونه نگراني نيست.
وي تصريح كرد: قيمت گوشت مرغ براي مصرفكنندگان متاثر از قيمت فروش نهادهها به توليدكنندگان است، تا زمانيكه سويا به قيمت كيلويي 340 تومان و ذرت كيلويي 265 تومان درب مرغداري تحويل داده شود گوشت مرغ نيز به قيمت 1850 تومان در اختيار مصرفكننده قرار خواهد گرفت.
مشاور طرح ساماندهي گوشت مرغ در اتحاديه سراسري مرغ گوشتي پيشبيني كرد: گوشت مرغ تا سال آينده به قيمت در نظر گرفته شده در طرح ساماندهي در اختيار مصرفكننده قرار گيرد.
آذروش اظهار كرد: توليد هر كيلوگرم گوشت مرغ با مصرف يك كيلوگرم سويا و دو كيلوگرم ذرت دو هزار و 100 تا دو هزار 150 تومان است كه در اين طرح حدود 250 تا 270 تومان به مصرف كننده يارانه پرداخت ميشود.
وي خاطرنشان كرد: به منظور حمايت از توليد بايد خريد مرغ زنده با قيمت كيلويي هزار و 150 تومان بازنگري شود چراكه در حال حاضر بخشي از كسري هزينه را مرغداران مرغ مادر ميپردازند؛ قيمت پيشبيني شده هر قطعه جوجه در اين طرح 400 تومان است كه هم اكنون كمتر از اين مبلغ خريده ميشود و با توجه به اينكه مرغداران مرغ مادر بخشي از زنجيره توليد هستند بايد حمايتهاي لازم از اين بخش صورت گيرد و قيمت مصوب براي خريد جوجه پرداخت شود.
دبير انجمن صنفي پرورشدهندگان مرغ گوشتي ادامه داد: ضرر و زيان در توليد جوجه يك روزه باعث حذف گلههاي توليدي خواهد شد.
آذروش درباره اينكه در صورت مقرون به صرفه نبودن توليد چرا هماكنون توليد افزايش يافته است، گفت: دوره توليدي مرغ مادر حداقل 16 ماه است و تا به توليد رسيدن آن حدود 16 هزار تومان هزينه ميشود كه توليدكننده با اميد به اصلاح وضعيت و جبران ضرر و زيان توليد را ادامه ميدهد؛ بازگشت به توليد اين بخش حدود 16 ماه طول خواهد كشيد كه بايد براي حفظ و ماندگاري توليد به طور جدي اقدام شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: طرح عرضه مرغ به صورت بستهبندي از نيمه دوم بهمن ماه جاري قطعا اجرا خواهد شد.